Başta Emirgan Korusu olmak üzere İstanbul’un birçok noktasında rengarenk görüntü oluşturan laleler, havadan görüntülendi.
Orta Asya’dan Anadolu’ya, kilimlerden tablolara, bahçelerden parklara kadar Türk kültürünün önemli bir sembolü olan lale, İstanbul ve İstanbullularla yeniden buluştu.
Nisan ayında başlayıp Mayıs ayında sona erecek olan 13. İstanbul Lale Festivali kapsamında bu yıl da sokaklar, parklar, bahçeler ve meydanlar lale ile renkleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kenti lalelerle adeta bir gelin gibi süsledi. İstanbul’un dört bir köşesindeki koru ve parklarda milyonlarca lale dikildi. Özellikle Emirgan Korusu’nda açan laleler seyrine doyum olmaz bir manzara oluşturdu.
Havadan çekilen görüntüler kendine hayran bırakırken, festival kapsamında birçok etkinlik düzenlenecek.
Kaynak: İHA
1
Yazarlar fotokopilerden de telif hakkı istiyor
82727 kez okundu
2
AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt’tan “Kürdistan” gözaltısına tepki: Doğru bulmuyorum
13464 kez okundu
3
SON DAKİKA: Bayramda köprüler ve otoyollar ücretsiz
7316 kez okundu
4
Posta güvercinleri birincilik için havalandı
7002 kez okundu
5
TEM’de deterjan yüklü tanker devrildi
6940 kez okundu