YSK’nin 31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerini Gösterir 138 sayılı Genelge’de yapılan bazı değişiklikleri içeren kararı, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerini Gösterir 138 sayılı Genelge’de yapılan bazı değişiklikleri içeren kararı, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.
Kararla seçimde sandık kurullarının görev ve yetkilerini gösterir 138 sayılı genelgenin “İl genel meclisi ile belediye seçimlerinde seçim sonuçlarının sayım ve döküm cetvellerine geçirilmesi” başlıklı 43. maddesinin birinci fıkrasında değişikliğe gidildi.
Bu kapsamda birinci fıkra, “Sandık kurulu başkanı tarafından görevlendirilen üye, oy zarfını sandıktan teker teker alarak başkana verir. Başkan zarfı açarak içinden çıkan oy pusularını okumadan önce, seçim türüne göre ters çevirerek tasnif edip masanın üstüne koyar. Bu işlem tamamlandıktan sonra başkan, 41. maddedeki sıraya göre oy pusulasının ön yüzünü herkesin görebileceği ve işitebileceği şekilde okur.” şeklinde düzenlendi.
Genelgenin 43. maddesinin birinci fıkrasında, “Sandık kurulu başkanı tarafından görevlendirilen üye, oy zarfını sandıktan teker teker alarak başkana verir. Başkan zarfı açarak içinden çıkan oy pusulasının ön yüzünü herkesin görebileceği ve işitebileceği şekilde okur.” ifadesi yer alıyordu.
Ayrıca genelgenin 48’inci maddesinin son bendine de “Muhtarlık için kullanılan oy pusulaları, muhtarlık için oy kullanma hakkı bulunan seçmen sayısından fazla çıkarsa tüm muhtarlık oy pusulaları tekrar ayrı ayrı zarflara konularak sandığa atılır ve fazla kullanılan oy sayısı kadar zarf sandıktan çekilerek açılmadan ayrı olarak paketlenir ve bu husus tutanağa geçirilir. Sayım ve döküm işlemlerine bu işlem yapıldıktan sonra devam edilir.” düzenlemesi eklendi.
1
Yazarlar fotokopilerden de telif hakkı istiyor
60978 kez okundu
2
AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt’tan “Kürdistan” gözaltısına tepki: Doğru bulmuyorum
11597 kez okundu
3
SON DAKİKA: Bayramda köprüler ve otoyollar ücretsiz
5928 kez okundu
4
CHP lideri Kılıçdaroğlu’dan ekonomik krize karşı 13 maddelik öneri
5629 kez okundu
5
TEM’de deterjan yüklü tanker devrildi
5488 kez okundu