Maket yapımını Gelsenkirchen Belediyesi destekli bir kursta öğrenen Gürdal Mutlu, uzun zamandır meraklı olduğu işi mesleğe dönüştürdü.
Maketlerden elde ettiği geliri, eğitim için yardıma muhtaç çocuklara bağışladığını söyleyen Mutlu, gemi maketlerinin yoğun ilgi gördüğünü anlattı.
“Hayalim, maket şehir kurmak”
Mutlu, maket tasarımında Türkiye’ye özgü semboller kullanarak Türkiye’yi tanıtmaya çalıştığını belirtti.
“Maket tasarımlarımda, Türkiye’ye özgü semboller kullanarak, ülkemizi de tanıtmaya çalışıyorum. İleride en büyük hayalim, bir ‘maket şehir’ kurmak. Bunun için de bir çalışmam var. Belediyenin düzenlediği programlarda da eserlerimi sergileme imkanı buldum. Gelsenkirchen Belediye Başkanı ve diğer yetkililer, maketlerimi çok beğendi. Bu da beni daha da cesaretlendirdi. Maket yapımı beni dinlendiriyor. Özellikle çocuklarımıza bunu tavsiye ederim. Bu tür kurslara mutlaka katılsınlar.”
Gemi ve ev gibi yüzlerce maket eseri olan Gürdal Mutlu, bunları bir programla sergilemek de istiyor.
Kaynak: İHA
1
Posta güvercinleri birincilik için havalandı
6998 kez okundu
2
Tekirdağ’da bir koyun beşiz doğurdu
6957 kez okundu
3
Türkiye’de yeni bir kuş türü tespit edildi
6000 kez okundu
4
Afrinli Hüseyin baget ve yoğurt kovasıyla hayallerine ritm tuttu
5962 kez okundu
5
Türkiye’nin dört bir yanından üniformalı kadınların görev aşkı
5884 kez okundu